Spring naar de inhoud

Nestor

We hebben de lessen heel positief ervaren! In enkele lessen hebben we al een heel stevige basis gekregen waarmee we thuis verder konden. Intussen zijn de commando’s goed gekend door Nestor.

Tijdens de les werden de commando’s aangeleerd: zitten, liggen, los, touch, voedsel weigeren, blijven,… Verder werd er ingezet op body & balance en werd er geoefend op het wandelen. Elke keer weer supertof om te zien hoe tof Nestor het vond om op trapjes en op balanskussens te stappen.

Elke had ook steeds aandacht voor de baasjes en maakte tijd voor een babbeltje. Dat vonden we ook wel fijn, zo konden we het kwijt als er iets wat minder goed gaat.

Ze geeft goede tips om thuis verder te oefenen. Ook als het tijdens de les wat minder goed gaat is dat niet erg, maar legt ze uit hoe je er thuis mee aan de slag kan. Ze gaf ook aan bereikbaar te zijn voor vragen tussen de lessen door, ook heel tof om te weten dat je bij haar terecht kan.

Als iets niet direct goed gaat, zegt Elke steeds dat het niet erg is en dat het plezant moet blijven. Dat vinden we ook zo tof aan de lessen van Elke, ze focust niet constant op wat de hond die les per se moet kunnen, het moet een leuke les blijven en het belangrijkste is dat de hond het leuk vindt.

De groepsles samen met broertje Sprudel was heel tof. We hadden er ook naar uitgekeken om hem nog eens te zien. In het begin was er ruimte om elkaar even te ontmoeten, daarna zaten we ver genoeg uit elkaar zodat ze elkaar niet steeds zouden afleiden. Het was leuk om eens een ander hondje bezig te zien. Bepaalde opdrachten deden we om de beurt, andere konden we elk apart doen. Het was een goede afwisseling. Ik denk wel dat kleine groepen beter werken, zodat er aandacht voor iedereen kan blijven.

Een verbeterpuntje waar we nog aan dachten, misschien kan je gebruik maken van een soort checklist van wat de hond zou moeten gezien hebben aan het einde van een puppyreeks. Nu was het niet altijd duidelijk welke commando’s we al gezien hadden of niet. Toen we rijles volgden werd dit ook zo gedaan, er werd elke keer aan het einde van de les aangeduid wat er in die les gezien werd en hoe goed bepaalde manoeuvres al gingen. Misschien kan dit ook helpen om een overzicht te houden van welke commando’s er al zijn geoefend en welke dingen er nog gedaan moeten worden.

Alleszins, kort samengevat: wij hebben heel erg genoten van de lessen en gingen steeds met een goed gevoel terug naar huis. Thuis konden we goed verder met wat we leerden op de les. Heel erg bedankt, we komen zeker nog terug als je bent opgestart! 😀

Crypto

Ik kwam terecht bij Elke via een vriendin, ze had me getagd op Facebook.

Ik zat met een puppy van 6,5 maanden oud die erg onhandelbaar was. Super reactief, en heel erg druk.

Ondanks de ervaring met mijn andere honden wist ik niet zo goed wat ik met Crypto moest doen.
Elke heeft mij hier enorm erg in geholpen. Door het lezen van zijn gedrag/ doen en laten, en daar mee gaande weg een plan voor Crypto op te bouwen…

Ben ik al een heel stuk verder.

Crypto & ik hebben geleerd om met een klikker om te gaan, en hij luistert hier ook heel goed naar.

Hij is een stuk minder reactief naar andere dieren & geluiden. En dat maakt het dagelijks leven een stuk fijner.

Ik ben er achter gekomen dat Crypto erg veel uitdaging nodig heeft, en zijn energie kwijt kan in spelletjes en consequente regels waardoor wij allebei weten waar we aan toe zijn.

De laatste les hebben we zelfs kunnen socialiseren met de hond van Elke om Crypto wat meer gerust te stellen met de aanwezigheid van andere honden.

Dit socialiseren ging heel erg goed!

Al met al ben ik super blij met de lessen die ik tot nu toe heb kunnen doen samen met Crypto en Elke!

Ze komt over als een hele lieve en rustige vrouw die een oprechte passie heeft voor onze viervoeters.

Ze heeft erg veel geduld & gevoel voor haar vak en dieren.
Ze laat zich zeker niet snel opwinden!
Zelfs niet door mijn hard blaffende hond.

Super tevreden!

Hopelijk tot snel,

Met vriendelijke groeten,

Zoeë & Crypto 🐾

Pepper

Graag wil ik je heel erg bedanken!

Je bent een super rustige, fijne lesgeefster.

Toen we aankwamen zag je niet alleen een baasje met een pup maar met kleine kids erbij.

Toen ik je uitlegde dat we kozen voor een labradoodle omdat zij een trainingshond voor axel zou worden. Mijn zoon die autisme en adhd heeft, betrok je hem ook onmiddellijk mee in de opleiding. 

Je bleef ontzettend geduldig bij axel want een pup of axel trainen zijn toch nog 2 verschillende dingen.

Je hoorde onze werkpunten aan en ging op die punten ook echt gericht aan de slag!

Wandelen aan de les, luisteren (dus komen als ze geroepen wordt) iets leren loslaten. Alles heel rustig en fijn zodat het voor iedereen duidelijk was!

Je hebt ook imke, mijn dochtertje van 9 bij betrokken zodat zij zich niet achteruitgestoken voelde. Aan haar 1000 vragen rustig een antwoord gegeven 🤪

Je geeft ook ontzettend veel gouden tips mee voor thuis mee aan de slag te gaan 😍 de kaas is nog steeds de tip waarvoor we je niet genoeg kunnen bedanken!

Flexibel in aanpassen van de uren van de training ook geen probleem! Dan zullen we eens zien hoe pepper reageert met andere hondjes erbij. 

De focus van pepper was volledig weg bij het zien van de andere hond. Toch heb je je tijd onder ons 2 zo optimaal mogelijk verdeeld.

 Bij de 3e les leek het me opportuun om alleen te komen. Dan hebben we ook op de 1 op 1 les enorm grote stappen geboekt naar het aan de les lopen, komen als je ze roept, kijk, zelfs zit geprobeerd al. 

En zelfs de laatste les met peppertje haar andere baasje ging je zonder morren opnieuw aan de slag met telkens een oefening meer op zak gingen we naar huis 🙏

Je evenwichtsoefeningen zijn zo mooi om te zien en ontzettend leuk om te doen met je hond. 

De smaak naar meer hierin (richting agility) krijg je hier echt wel van te pakken 🤩

Duizend maal bedankt voor deze waardevolle trainingen! 

Groetjes Nathalie

Pippa

Je bent een heel fijn persoon in de omgang naar mensen toe, je legt alles goed uit om een oefening tot een goed einde te brengen maar je legt ook goed uit waar de oefeningen voor dienen. Naar de honden toe ben je ook heel rustig en je leest en luistert naar hun lichaamstaal, dit vind ik heel belangrijk. 

De oefeningen die we deden kunnen we grotendeels thuis verder oefenen waardoor we ook echt vorderingen zien. De manier waarop je lesgeeft is heel hond vriendelijk en de materialen zijn ook heel leuk. Werkpunten kunnen we niet echt vinden, behalve dan in de groepslessen iets meer te letten op niveau/leeftijd van de honden dat die beter samen gaan, maar dat gaf je toen zelf ook al aan. We zijn heel erg tevreden met hoe de lessen zijn gegaan. 

Groeten, 
Lisa Van Bergen & Bjorn Niemantsverdriet