Spring naar de inhoud

Ik ben Elke
Betrouwbaar, eerlijk, geduldig, empatisch en optimistisch

Dat zijn de woorden die mij het best omschrijven.

Laat ik mezelf eerst even voorstellen, ik ben Elke, mama van 2 knappe zonen en de grootste dierenvriend die je je maar kan voorstellen.

Hoe het allemaal begon

Tijdens de lockdown heb ik, zoals vele mensen, nagedacht of ik naast mijn dagelijkse job toch niet nog iets met dieren kon doen, en zo is het idee geboren om te starten met een opleiding gedragstherapeut, gesteund door mijn fantastische partner.

De opleiding wordt gegeven door Kyno-coach, een door de Belgische Overheid erkende onderneming die heel veel belang hecht aan op een beloningsgerichte manier werken, maar evengoed coachen van baasjes.

Op dit moment ben ik reeds gediplomeerd trainer, instructeur en gedragscoach. Maar mijn honger is nog niet gestild, daarover lezen jullie meer onder het stukje ‘in the pipeline’.

Dogs are our link to paradise
- Milan Kundera -

Met mijn neus in de boeken

We zijn gestart met de ethologie van de hond, waar vooral het herkennen van kalmerende signalen en stressindicatoren heel uitgebreid aan bod kwam, maar ook rassenkennis. Elk ras heeft tenslotte zijn eigen kenmerken waar je als trainer rekening mee moet houden.

De 2de module bestond uit opvoeden en trainen, waar we het traject van de geboorte van de pup tot volwassen hond uitgebreid behandeld hebben, maar ook hoe en waarom reeds van in het begin bepaalde oefeningen aanleren.

In de derde module kwam de biologie van de hond aan bod, het is als trainer namelijk ook heel belangrijk om fysieke problemen bij honden snel te kunnen vaststellen en door te sturen naar de dierenarts of een gedragsdierenarts. Ook hebben we in die module een EHBO-cursus voor honden gevolgd, zodat er tijdens een les – mocht er iets gebeuren – onmiddellijk kan ingegrepen worden door de trainer.

De laatste lessen waren heel veel praktijk, of liever,’ hoe begin ik er nu aan’. We hebben daar de mogelijkheid gehad met onze eigen hond te trainen maar ook indien je geen eigen hond had werd daarvoor gezorgd.

Ondertussen is ook het diploma instructeur en gedragscoach een feit. Ook voor gedragsproblemen kan u bij mij terecht. Onder het icoontje ‘aanbod’ vindt u daarover meer informatie.

Kortom ik heb al heel wat uurtjes les gegeven aan pups, maar ook volwassen honden. Iedereen die een leuke band wil opbouwen met zijn hond is welkom! 

Lid van VDG, Vereniging voor gedragsprofessionals

Info stage en opleidingen:
http://www.kyno-coach.be
http://www.huisdiergedrag.be
http://www.co-apto.be

Missie en visie

Mocht u graag les komen volgen weet dan dat ik enorm veel belang hecht aan de vriendelijke aanpak. Ik zou het er dus moeilijk mee hebben dat er gebruik wordt gemaakt van slipkettingen, sliptouwen, kortom alles wat bij een hond negatief kan aanvoelen. Mijn voorkeur gaat uit naar een eenvoudig halsbandje of een harnas.

Ook voldoende voertjes bijhebben vind ik belangrijk. Mocht daar de bedenking zijn dat je bang bent dat je hond te dik wordt trek dan de voertjes die je gebruikt bij de training af van het dagrantsoen. Doe je je hond geen plezier met voertjes, dan kan zijn favoriete speeltje ook de oplossing zijn. Zolang je je hond maar kan belonen: Allerhande soorten beloningen onder de vorm van gezonde voertjes zijn bij mij verkrijgbaar aan democratische prijzen.

Mijn belangrijkste les de laatste jaren is dat belonen werkt!
Tijdens mijn stage voor het behalen van mijn diploma trainer heb ik 6 honden en hun baasjes begeleid gedurende 4 lesuren, in de reviews kan je lezen dat ze het heel fijn vonden, maar ik ben vooral hen heel dankbaar, zij hebben me mee opgeleid tot hoe ik het nu aanpak.

Dankjewel Nathalie en Pepper, Lisa en Pippa, Naomi en Nestor, Kelly en Sproedel, Zoë en Crypto en ook Véronique en Chilli. Jullie zijn zeer fijne mensen!

Om gediplomeerd gedragscoach te kunnen worden heb ik 3 casussen moeten behandelen van honden met 1 of meerdere problemen. Ook daar wil ik Kathleen en Q, Hilde en Cara en Cathy met Tygo heel erg voor bedanken.

Ondertussen blijf ik me bijscholen, hou zeker de website regelmatig in de gaten.

Hopelijk tot snel en vergeet niet: iedereen is welkom bij mij!